Sterktes

“We werken samen met de natuur, niet ertegen”

CREATIEF MET GROEN
ECOLOGISCH
OBJECTIEF ADVIES

Recente realisaties

Kwaliteit & vakmanschap

Tof’s verhaal

Bewondering voor de natuur

Vlinders vangen op een grote vlinderstruik in de achtertuin, hommels vangen op een geranium bij de buren, het giftige maar zeer mooie vingerhoedskruid langs de fietswegel meenemen om in de tuin aan te planten, enz. Iets prikkelde mij om al deze groene avonturen op jonge leeftijd te beleven. Nu vele jaren later heb ik er mijn vak van gemaakt.

De eerste plantenkennis werd opgedaan op een ambachtelijke kwekerij vlakbij de ouderlijke woonst waar ik vakantiewerk deed. Nog wat later volgde de opleiding Tuin- en landschapsarchitectuur die achteraf werd aangevuld met een masteropleiding stedenbouw. Kort daarna werd ik gebeten door de imkerij. Mijn gehele kijk op planten en tuinen werd grondig door elkaar geschud want nooit eerder had ik zo gedetailleerd stilgestaan over de bloemetjes en de bijtjes. Dat hommels graag op die ene geranium vliegen wist ik al, maar de vraag waarom maakte me benieuwd.

Die bewondering voor de natuur wil ik graag delen door ze vorm te geven in een tuinontwerp, een beplantingsplan of door er gewoon over te spreken. En hopelijk worden anderen, net zoals ik, er door geraakt en voelen ze zich aangetrokken door dat stukje groen in al zijn eenvoud en complexiteit. Dit gevoel brengt een (her)waardering van de natuur met zich mee waardoor we er ons opnieuw verbonden mee kunnen voelen.

Deze fascinatie staat lijnrecht tegenover de ‘moderne’ tuinen die als paddenstoelen uit de grond schieten. Een groene woestijn waar bloemen, bijen, vlinders en ecologische processen afwezig zijn. Mooi en rustgevend, absoluut , maar tegelijk ook onverantwoord. Als antwoord hierop ontstond na enkele jaren werkervaring Tof of Tuinontwerp Olivier Foubert met als missie het neerpoten van leuke, inspirerende ontwerpen voor de klant en voor de natuur.

Diensten

Persoonlijk & flexibel

Tof biedt alle diensten aan om uw groenproject van A tot Z te realiseren. Van ontwerp tot aanleg, en op maat van uw persoonlijke wensen. Alle tekeningen, beplantingsplannen en werfactiviteiten worden afgestemd op de site, uw wensen en het budget. Een gepersonaliseerde offerte kan u steeds op aanvraag bekomen en biedt u 100% flexibiliteit.

“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

CHINESE PROVERB

“To plant a garden is to believe in tomorrow.”

AUDRY HEPBURN

“There are no gardening mistakes, only experiments”

JANET KILBURN PHILLIPS

“I perhaps owe having become a painter to flowers. “

CLAUDE MONET

“Gardening is cheaper than therapy, and you get tomatoes. “

UNKNOWN